Tcl Shell doesn't refer to registry entry when loading 
Author Message
 Tcl Shell doesn't refer to registry entry when loading

Tcl 8.1 Bug:  Generated by Scriptics' bug entry form at
        http://www.*-*-*.com/
Responses to this post are encouraged.
------

Submitted by:  Hardev Soor
OperatingSystem:  Windows 95
Extensions:  Tcl-Dp, Tix4.1.0 (and planning to use Expect, iTcl3.0 and BLT)
CustomShell:  No.
Synopsis:  Tcl Shell doesn't refer to registry entry when loading

ReproducibleScript:
    I install Tcl8.1 under C:\Program Files\Tcl.

    Then I have a new directory C:\XYZ under which I have Bin
    and lib. Under lib I have my own Tcl directory called myTclExt
    with its own pkg_Index file and everything. So I copy the tcl8.1
    and tk8.1 directories from C:\Program Files\Tcl\lib to C:\XYZ\lib
    and I change my registry entry to be C:\XYZ.

    When I try to launch tclsh81.exe it says
    application-specific initialization failed: Can't find a usable init.tcl
    in
    the
    following directories:
        {C:\Tcl\lib\tcl8.0} C:/Tcl/lib/tcl8.1 C:/XYZ/lib/tcl8.1
    C:/IXIA/lib/tcl8.1
    C:/lib/tcl8.1 C:/lib/tcl8.1/library C:/library C:/../tcl8.1/library
    ../tcl8.1/library

    It cannot even find the init.tcl because it is NOT LOOKING at the
    registry
    entry.
    If I set the TCL_LIBRARY to C:\XYZ, it works!!

ObservedBehavior:
    The registry entry is not looked at when launching Tcl/Wish shells for
    8.1.

    application-specific initialization failed: Can't find a usable init.tcl
    in
    the
    following directories:
        {C:\Tcl\lib\tcl8.0} C:/Tcl/lib/tcl8.1 C:/XYZ/lib/tcl8.1
    C:/IXIA/lib/tcl8.1
    C:/lib/tcl8.1 C:/lib/tcl8.1/library C:/library C:/../tcl8.1/library
    ../tcl8.1/library

DesiredBehavior:
    The registry entry should be looked at and shell should launch.

Comments:
    This used to work in Tcl 8.0. Why has it changed in 8.1. This makes
    Tcl8.1 totally useless. How am I supposed to take advantage of the new
    Tcl versions if it is not compatible with old versions ?



Mon, 21 Jan 2002 03:00:00 GMT  
 
 [ 1 post ] 

 Relevant Pages 

1. pkgIndex.tcl for Itcl doesn't load Itcl in vanilla wish

2. Loading TK-4.1 under TCL-7.5 doesn't work

3. install target in makefile.vc doesn't set the registry key

4. registry package doesn't work after installation

5. [entry]'s -disabledforeground doesn't work

6. Can't load registry package in rebuilt TclPro on Win 2000

7. Tcl script exec'd from VMS tcl script doesn't display puts o/p

8. Can't seem to get it right: Win NT registry save and load

9. TCL/Tk on Windows with no registry entries

10. Asynchronous shell doesn't work

11. ulimit doesn't work under a non-root shell

12. windows-cmd shell doesn't reflect _winreg changes

 

 
Powered by phpBB® Forum Software