some problem in RS-232 
Author Message
 some problem in RS-232

hello~ all

i'm trying to comunicate with a balance of mettler.
i configured the baud rate, data bit, stop bit, etc. except
flow control.

then the type of received data is correct, but the starting point is
irregular.
for example, if it is correct (st +34.45345), the data i received is (st
+34.45345
                                        st +35.35345
+35.35345 st
                                        st +36.45455
.45455 st +37
                                        st +37.45336
4336

what is the problem?

regard

y.s yi



Sun, 04 Nov 2001 03:00:00 GMT  
 some problem in RS-232
Hi,
Have you perused Help>>Search Examples...>>I/O Interfaces>> Serial
Communication ?

I learnt a lot about RS232 there.
Bye!

--
Francisco Javier Fernandez Luna
Ingeniero Tec. Industrial en Electronica.
Tel: 619 81 98 31


Would you like your answer in spanish? Please, let me know.
Si prefiere que conteste a sus preguntas en espa?ol, por favor, hagamelo
saber.

"Let's make things better" (PHILIPS)



Quote:
> hello~ all

> i'm trying to comunicate with a balance of mettler.
> i configured the baud rate, data bit, stop bit, etc. except
> flow control.

> then the type of received data is correct, but the starting point is
> irregular.
> for example, if it is correct (st +34.45345), the data i received is (st
> +34.45345
>                                         st +35.35345
> +35.35345 st
>                                         st +36.45455
> .45455 st +37
>                                         st +37.45336
> 4336

> what is the problem?

> regard

> y.s yi



Sun, 04 Nov 2001 03:00:00 GMT  
 some problem in RS-232
I think the result seems to have some characters missing to get from RS232C
port.
The problems may come from that there was no receive buffer for the port.

I think you might have not specify buffer size in the "port init", otherwise
the actual
buffer size would set to 0: That means if labview executes other than "read
port" and
a new byte received at the port, the byte may be lost after next byte comes
in.

Please try to set buffer size perhaps 100 or 256 will help.

Quote:

>hello~ all

>i'm trying to comunicate with a balance of mettler.
>i configured the baud rate, data bit, stop bit, etc. except
>flow control.

>then the type of received data is correct, but the starting point is
>irregular.
>for example, if it is correct (st +34.45345), the data i received is (st
>+34.45345
>                                        st +35.35345
>+35.35345 st
>                                        st +36.45455
>.45455 st +37
>                                        st +37.45336
>4336

>what is the problem?

>regard

>y.s yi



Tue, 13 Nov 2001 03:00:00 GMT  
 
 [ 3 post ] 

 Relevant Pages 

1. some problem in RS-232

2. Problems with RS 232

3. RS-232 Problem

4. RS-232 problems

5. RS-232 problems

6. Visibility of an RS 232 converter on USB

7. VisualAge Smalltalk RS 232 Communication

8. Placing RS-232 Data into the Keyboard Buffer?

9. simple RS-232 advice for labview novice

10. push botton for RS 232 serial bus

11. ASCII AND RS 232

12. RS-232

 

 
Powered by phpBB® Forum Software